Ciabatta

Deilige sprøe og litt seige ciabatta, enklere enn å lage rundstykker! Disse er den nye storfavoritten her i huset, og de burde bli den nye favoritten i ditt hus også. Perfekt med syltetøy, hvitost eller som tilbehør til grillmaten, nevnte jeg at de er enkle å lage?

Dette trenger du:
1 kg sempermix (+ ekstra til utbaking)
9 dl lunkent vann

1/2 pk gjær
2 ss fiberhusk
2 ts salt

Stekes på 230 grader i 13-18 minutter.

Start med å ha mel, gjær og fiberhusk i bakebollen. Bland gjerne godt sammen med en skje slik at alt er godt fordelt i melet.


Mål opp vannet. Pass på at det er passe varmt til gjæren!Sett kjøkkenmaskinen på sakte hastighet og hell i vannet med en tynn stråle. Deigen SKAL være superklissete, den vil sette seg og bli litt mindre klissete under heving. La maskinen stå å gå i 10-15 minutter. Ha nå i saltet og la maskinen gå i ca 3 minutter til. Skrap gjerne litt ned fra kantene underveis hvis noe ikke har blandet seg inn.

La deigen heve i 45 minutter på ett lunt sted. Jeg bruker å sette plastfolie og en kopphåndduk over bakebollen og lar den stå på varmekablene på badegulvet under heving.Nå skal deigen vær ca dobbelt så stor! Legg ett bakepapir på ett stekebrett og strø over mel. Jeg hadde kanskje litt mye mel på dette brettet.Hell deigen over på brettet og klem utover slik at den er ca like tykk over hele. Bruk gjerne hansker og litt mel oppå deigen til dette, da blir jobben mye enklere og mindre grisete. Dekk over deigen igjen og la den heve i 30 minutter. Sett ovnen på 230 grader nå.Når deigen har hevet strør du litt mel på kjøkkenbenken og hvelver deigen over på benken.Ta en skarp kjøkkenkniv og skjær deigen i ruter. Lag 3 snitt (4 ruter) en vei og 4 snitt (5 ruter) andre veien slik at du får 20 ruter.Legg ciabattaene over på stekebrett og stek i 13-18 minutter. Prøv deg frem på tiden, min ovn trengte 18 minutter.

Disse er til å sikle over! 


 

Skriv en ny kommentar

Én kommentar

Åhhh så sinnsykt fristende!