Eirin

Adriane
2

Eton mess

  • Skrevet: 02.05.2017
  • Klokken: 09:08
  • Kategori: Dessert
  • Kommentarer: 2

Nå nærmer det seg 17.mai med stormskritt, og hva passer vel ikke bedre da enn en dessert der alle ingrediensene enten kan kjøpes ferdig eller lages på forhånd slik at du har minimalt med jobb på den store dagen! Denne desserten er en tradisjonell engelsk dessert som består av jordbær, marengs og pisket krem og det smaker HELT fantastisk. Jeg bruker vaniljekrem i stedet/i tillegg til pisket krem fordi jeg syns det smaker enda bedre! Jordbær er nok det vanligste, men man kan også bruke andre typer bær og frukt. 

Her kan du velge å lage alt fra bunnen, eller du kan ?jukse lite? og bruke ferdige produkter. Alt er lov, det er tross alt 17.mai, og sommeren står for tur!

Dette er den perfekte fest og sommerdesserten som hele familien kommer til å elske.Dette trenger du:

Ferdige pikekyss/marengs
Ferdig vaniljekrem/vaniljesaus u/koking
Kremfløte
Ferske jordbær

Hvis du vil ha jordbærsaus i:
Frosne jordbær

(Strawberry daiquiri drinkmiks u/alkohol for smak/jordbærsirup, kan sløyfes)

Hvis du skal lage marengs:

3 eggehviter
230 gram melis.

Pisk eggehvitene til mykt skum før du tilsetter melis litt og litt under pisking.

Bruk sprøytepose og lag små pikekyss på et bakepapirkledd stekebrett. Tørk på 100-120 grader i ca. 1 time. Følg gjerne litt med at de ikke får for mye farge.Lag vaniljesaus u/koking med halve væskemengden og avkjøl litt i kjøleskapet. Bland sammen med en pakke pisket kremfløte. Legg gjerne litt av den piskede kremen til siden hvis du vil bruke den til å pynte med.

Halvtin de frosne jordbærene og ha de i en blender sammen med jordbærsirup og eventuelt litt sitronsaft til det blir en tykk masse. Smak til med jordbærsirupen.

Nå er alt klart til å settes sammen! 

Bruk et glass eller en skål, dette trenger ikke se pent ut! Legg lagvis vaniljekrem, knust marengs og jordbær og pynt med krem, ferske jordbær og marengs på toppen. 

 

Victoria Larsen 02.05.2017 kl.12:11

Åh, ser jo nydelig ut! :)

Mathilde 07.07.2017 kl.19:07

Utrolig inspirerende blogg :)
Skriv en ny kommentar
Eirin Adriane

Jeg er en jente fra polarsirkelbyen Mo i Rana. Jeg fikk påvist cøliaki sommeren 2013 og har siden da jobbet med å lage smakfulle, glutenfrie bakverk. Hvis du har noen spørsmål er det bare å sende meg en mail eller kommentere på ett av innleggene!

myTaste.no Matprat Follow Følg Eirins tavle Easy Breezy Glutenfri på Pinterest.

Kontakt meg

eirinadriane@gmail.com

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits