Eirin

Adriane
5

Nydelige horn

  • Skrevet: 19.01.2017
  • Klokken: 11:21
  • Kategori: Gjærbakst
  • Kommentarer: 5

"Fylte horn! Meeeeeed ost og skinke!". Dette var svaret jeg fikk da jeg spurte kjæresten min hva han ønsket mest av alt i hele verden at jeg skulle bake :p Så da ble det fylte horn, men jeg lagde noen uten fyll også for jeg foretrekker å dele dem i to, ha i ost og skinke og smelte osten i mikroen. Om jeg får si det selv som ble dette noe av det bedre jeg har fått til med gjærbakst, og det tror jeg det var stor enighet i siden halvparten av hornene med fyll var borte før jeg rakk og ta bilder til bloggen! Jeg fikk 16 små horn med fyll og 8 store horn uten fyll av denne oppskriften. 

Dette trenger du:

2 pk sempermix (hold gjerne av litt til utbaking)
1 ss sukker
1 ts salt
1 pk gjær
3 ss fiberhusk
6 - 6 1/2 dl melk
2 egg
100 gram kaldt smør

Stekes på 200 grader i ca 18 minutter.

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i bakebollen bortsett fra smøret. Hold gjerne igjen litt på melken også slik at du kan spe på etterhvert. Deigen skal henge godt sammen men være ganske klissete. Melken skal faktisk være kald! Her skal kjøkkenmaskinen og elteprosessen som varmer opp deigen slik at gjæren får rett varme. Deigen skal elte i nesten en halv time og da blir det for varmt for gjæren hvis du har varm væske i (obs, dette gjelder i allefall for stålboller slik som jeg har, hvis deigen din ikke blir varm i plastbolle så kan du varme melken litt). Jeg ser at deigen er klar for smøret når lokket har damp på seg og bollen er varm på utsiden, ca 15 minutter eltetid.


 

Skjær smøret i skiver eller terninger og ha i deigen.Elt deigen i 10-15 minutter til etter du har hatt i smøret. Husk, dette er faktisk viktig! Jeg merker stor forskjell fra når jeg ikke elter deigen lenge til når jeg faktisk gjør det!Når deigen er ferdig eltet setter du den på ett lunt sted til heving i 1 time. Jeg bruker å sette deigen til heving på baderomsgulvet. Den hever seg ganske godt!Ha litt mel på benken og kna sammen deigen. Nå vil du se at deigen ikke er spesielt klissete lenger ;)

Jeg delte deigen i tre og kjevlet de ut.Så tok jeg en tallerken for å skjære ut en perfekt sirkel. Da får man litt penere horn når man ruller dem sammen.Del sirkelen din i åtte like store biter. Ta det på øyemål, er ikke så farlig om det blir litt skjevt ;)
Deretter kan du ha på det fyllet du vil! Her var det bestilt ost og skinke så da hadde jeg litt pizzasaus først før jeg la på ost og skinke.

Rull hornene sammen, pensle de med egg og dryss gjerne over litt ost eller valmuefrø hvis du foretrekker det.Jeg lagde også noen uten fyll, og da tok jeg det som var igjen av deigen og lagde noen større horn.

Stekes på 200 grader i ca. 18 minutter.#matblogg #glutenfri #easybreezy #bakeblogg #mat #horn #ostogskinke
  

 

Frk Dahl 19.01.2017 kl.11:23

ååh, det så veldig godt ut! Flink du er :)

Eirin Adriane 19.01.2017 kl.11:31

Frk Dahl: takk ;)

Iselin Renée 19.01.2017 kl.12:13

Så godt :)

elisebr 19.01.2017 kl.13:45

Så godt det så ut! :)

takk 23.01.2017 kl.12:33

kjenner jeg nesten må gråte litt, aldri funnet noe SKIKKELIG godt og glutenfritt, men det her var fader meg helt nydelig! TUSEN TAKK for oppskrift
Skriv en ny kommentar
Eirin Adriane

Jeg er en jente fra polarsirkelbyen Mo i Rana. Jeg fikk påvist cøliaki sommeren 2013 og har siden da jobbet med å lage smakfulle, glutenfrie bakverk. Hvis du har noen spørsmål er det bare å sende meg en mail eller kommentere på ett av innleggene!

myTaste.no Matprat Follow Følg Eirins tavle Easy Breezy Glutenfri på Pinterest.

Kontakt meg

eirinadriane@gmail.com

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits