Eirin

Adriane
2

Vaniljecupcakes

  • Skrevet: 08.07.2015
  • Klokken: 10:51
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 2Disse vaniljecupcakesene er superenkle å lage og smaker enda bedre! Oppskriften fant jeg på Passion for baking som er det første stedet jeg leter når jeg trenger nye oppskrifter.

Det du trenger er:

2 egg
160 g rømme
1 ts vaniljeextract
180 g Toro kakemiks
2 ss maizena
200 g sukker (kan reduseres til 150 g siden vi baker med sukkerholdig, glutenfritt mel)
1 ts natron (orginalt 1/2 ts natron og 1/2 bakepulver, men jeg sløyfer som regel bakepulveret)
1/2 salt
170 g smør

Bland alt det tørre i bakebollen og miks sammen. Tilsett smøret og pisk til det er fluffy.Når du venter på at blandingen skal bli fluffy tar du de to eggene og knekker de i en skål. Bland i rømmen og vaniljeextract og rør sammen.  Hvis du ikke har vaniljeextract kan du ha litt vaniljesukker i melblandingen.Når smør og melblandingen er fluffy tilsetter du ca halvparten av egg og rømmeblandingen og mikser lett. Så tilsetter du resten av blandingen og mikser til alt er blandet men så lite så mulig. Husk å skrap av kantene i bakebollen slik at alt blir like godt mikset.Nå er det klart til å fordeles i muffinsformene!

Jeg bruker en iskremskje til å fordele røra i formene slik at hver form får like mye røre. Da er jeg sikker på at alle cupcakesene er like store, og en kule med røre er nok til en medium muffinsform.Stek cupcakesene på 175 grader i 20 minutt. Lager du i større former kan du øke til 25 minutt.Jeg pyntet noen med ugledesign og noen med rosa blomster.

For å lage ugledesignet trenger du smørkrem, glutenfrie oreokjeks og nonstop.

Smørkremfrostingen er også hentet fra Passion for baking.

Det du trenger er:

230 g smør
4 dl melis
200 g hvit kokesjokolade (eller lys/mørk hvis du vil ha en annen sjokoladesmak)
2 ss. vaniljeextract

Pisk smør og melis fluffy.Smelt sjokoladen over vannbad. Hvis du bruker hvit sjokolade så husk å vær forsiktig da den tåler mindre enn «vanlig» sjokolade. Fremgangsmåte står på innsiden av pakningen. Når sjokoladen er smeltet kan det være lurt å helle den over i en annen skål slik at det avkjøles raskere. Den trenger ikke være kjempekald, bare kald nok til at smøret ikke smelter.Når sjokoladen er passe kald har du den i det fluffye smøret og pisker godt sammen.

Ha smørkremen i en sprøytepose med en stor tip, her bruker jeg en ekstra stor tip jeg kjøpte på Panduro. Begynn i midten og sprøyt ut krem i en sirkelbevegelse til du har dekket hele.Del to oreokjeks i to og legg halvdelene med den kvite kremen på cupcaken slik:Ha litt smørkrem der du vil plassere øynene. Jeg brukte en annen sprøytepose med en liten rund tip for å gjøre dette.

Legg på nonstop til øyne og press en nonstop ned på høykant i mellom øynene til nebb.Litt forskjellige uttrykk på disse, men alle kan da ikke se like ut?For å lage blomstene hadde jeg litt rød konditorfarge i resten av kremen. Jeg brukte en rød gelefarge fra Wilton og hadde i litt og litt til jeg fikk den fargen jeg ville ha. Denne gangen gikk jeg for rosa! Jeg ville prøve meg på å lage roser av smørkrem og ble ganske fornøyd med resultatet til at det var første gang jeg gjorde dette. Denne gangen valgte jeg å bygge på blad til blomsten dekket hele cupcaken.I tillegg til denne rosen lagde jeg noen der jeg brukte en «blomstertip» og lagde små blomster med å «durte» over hele cupcaken.


#vaniljecupcake #glutenfri

Edel Kristina 08.07.2015 kl.11:03

Så søte de ble!

Eirin Adriane 08.07.2015 kl.12:09

Edel Kristina: Takk ;)
Skriv en ny kommentar
Eirin Adriane

Jeg er en jente fra polarsirkelbyen Mo i Rana. Jeg fikk påvist cøliaki sommeren 2013 og har siden da jobbet med å lage smakfulle, glutenfrie bakverk. Hvis du har noen spørsmål er det bare å sende meg en mail eller kommentere på ett av innleggene!

myTaste.no Matprat Follow Følg Eirins tavle Easy Breezy Glutenfri på Pinterest.

Kontakt meg

eirinadriane@gmail.com

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits